EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Zwakke opening fataal voor EVV Echt

Het bekerduel tussen de amateurs van Ajax en EVV Echt eindigde zaterdagmiddag in een 2-1 overwinning voor de Amsterdammers. Na 13 minuten stond het al 2-0 voor de thuisclub. EVV Echt herstelde zich goed in het verdere verloop van de wedstrijd. De gelijkmaker bleef echter uit waardoor er een vroegtijdig einde kwam aan de bekeraspiraties van de blauwwitten.

Trainer Leo Beckers kon geen beroep doen op aanvoerder Rick Geenen en middenvelder Stijn Keulen. Diverse jonkies ( Boris Gehlen, Koen Verheij en Björn Stassen ) maakten hun opwachting en speelden een prima wedstrijd.

Het duel op het fraaie sportpark Friendship Sport Centre begon dramatisch voor EVV Echt. Reeds in de 7e minuut was het Jip Bartels die met een lage schuiver voor de 1-0 zorgde. Een doelpunt waarbij Michel Vercruysse niet al te best uit zag. Zes minuten later was het weer raak. Ditmaal was het Stefan Smal die een lage voorzet gemakkelijk kon binnenwerken. Een afgang leek in de maak.
Maar EVV  herstelde zich en kwam beter in de wedstrijd. Grote kansen leverde dat voor de pauze niet op.
Ruststand 2-0
Na de pauze was het EVV dat het initiatief nam. Een kopbal van Aziz Khalouta werd een prooi voor doelman Virgil Deen en ook Juul Respen kreeg de bal niet voorbij de Ajaxdoelman.
In de 63e minuut was het wel raak. Na een voorzet van Aziz Khalouta was het Reno Kochanowski die het duel aanging met Deen. De bal viel voor de voeten van Manny Peters die van dichtbij kon binnenschieten (zie foto Herman Lubsen).
EVV Echt leek op weg naar de gelijkmaker. Juul Respen en Björn Stassen konden aan de zijkant vrij oprukken maar maakten beiden de verkeerde keuze bij hun voorzetten.
De geroutineerde Ajaxploeg bleef overeind.
In de slotfase dirigeerde Leo Beckers zijn centrale duo Manny Peters en Reno Kochanowski naar de spits. Daardoor kreeg ook Ajax op de counter nog een paar mogelijkheden. Het bleef uiteindelijk 2-1.

Resumé : EVV Echt startte heel slecht. Men liet zich overbluffen door de Amsterdammers. In het verdere verloop van de wedstrijd herstelde men zich goed. Ondanks de kater door de uitschakeling was er toch ook een positief gevoel.

Opstelling EVV Echt : Michel Vercruysse, Jeffrey Rijkers, Reno Kochanowski, Manny Peters, Koen Verheij, Aron Gielen (A)(90e Remco Gielen), Boris Gehlen(90e Roy Gielen), Björn Stassen, Aziz Khalouta (83e Novah van der Schouw) , Juul Respen en Jordi Beelen(56e Luc Tinnemans).

Scheidsrechter : Dhr. Mulder uit Groningen.

Toeschouwers : 125

Gele Kaarten : Lars Middelwijk (Ajax) en Koen Verheij (EVV Echt)

Voor de foto's van Bart Tummers : klik op onderstaande link

https://www.flickr.com/photos/146339838@N02/albums/72157719682979254


Voor het verslag op de site van Ajax Amateurs : klik op onderstaande link 

Ajax door in beker na 2-1 overwinning - AJAX zaterdag