EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Zware middag EVV in Haaksbergen.

EVV beleefde in Haaksbergen in het duel tegen HSC'21 een zware middag. Niet alleen werd er met 2-1 verloren. Demen Roumen moest met een zware nekblessure met de ziekenauto naar het ziekenhuis in Enschede.

EVV startte zondagmiddag met Martijn Stuff als rechterverdediger waardoor Remco Gielen weer op het middenveld verscheen.

De opening was zondermeer voor de thuisclub. Na 2 minuten was het Desney Bruinink die met een geweldig afstandsschot de lat teisterde. Drie minuten later was het wel raak. Na een vrije trap zorgde aanvoerder Cenk Uguz van dichtbij voor de 1-0 voorsprong.
Na 10 minuten kwam het duel in evenwicht. EVV had zelfs meer balbezit maar de uitvallen van de thuisclub waren veel dreigender. Toch kreeg EVV kansen. Een kopbal van Bob Vankan verdween over het doel en een lob van de vrijstaande Siem van Dijck verdween over HSC-doelman Wouter Lankheet maar ook over het doel. Voor de pauze kwam EVV nog een keer goed weg toen een stift van Kelvin Veensma over Michel Vercruysse maar naast het doel ging.
Ruststand 1-0.
De 2e helft was 2 minuten oud toen Demen Roumen na een luchtduel met zijn hoofd hard op de grond terecht kwam. Al gelijk was duidelijk dat Demen er niet goed aan toe was. Scheidsrechter Te Kloeze stuurde de spelers naar binnen. Nadat de ziekenauto Demen had opgehaald, werd het duel een kleine drie kwartier later hervat.
Daar waar men een aangeslagen EVV verwachtte, bleek dat precies andersom te zijn. EVV dicteerde het spel en er kwamen een aantal grote kansen. Jordi Beelen treuzelde te lang en Rick Polman zag zijn inzet gestopt door doelman Lankheet.
In de 61e minuut viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Bob Vankan werd in de zestien neergelegd. Rick Polman schoot de strafschop in eerste instantie tegen de keeper maar wist in de rebound toch te scoren: 1-1.(zie foto Herman Lubsen)
HSC-trainer Daniël Nijhof bracht met Babuloglu en Postma twee verse krachten en met name de 2 meter lange spits Postma bezorgde EVV de nodige problemen. Eerst miste hij nog twee keer maar in de 77e minuut werd hij in de zestien neergelegd en kreeg ook de thuisclub een strafschop.Diego van der Weide liet Michel Vercruysse kansloos : 2-1.
In de slotfase was Rick Geenen nog dicht bij de gelijkmaker maar het bleef uiteindelijk 2-1.
Na afloop was het lang wachten op bericht uit het ziekenhuis. Gelukkig kwam om 18.15u het bericht dat Demen toch naar huis kon. De echtgenote van de HSC-voorzitter haalde hem en leider Maurice Kochanowski op en even voor zeven uur kon de bus vertrekken richting Echt alwaar om 21.45u een einde kwam aan een heel vervelende zondag.

Opstelling EVV : Michel Vercruysse, Demen Roumen (48e Bryan Simons), Reno Kochanowski, Rick Geenen(a), Martijn Stuff, Remco Gielen, Aron Gielen, Bob Vankan (79e Sherry Kindo Kamara),Jordi Beelen(61e Shaquille Simmons), Siem van Dijck en Rick Polman.

 

Op de foto van Bart Tummers zien we Demen in duel met HSC'21-aanvoerder Cenk Uguz (1e helft)